tiistai 6. toukokuuta 2014

Tärinätiistai


Tänään oli yksi niitä aamuja kun ei olisi jaksanut millään herätä. En tiedä masensiko eilinen räntäkeli vai mikä, mutta halusin vaan kääriytyä lämpimän täkin sisään ja nukkua. Ratkaisu oli oikea, sillä kun heräsin klo 9:30, fiilis oli paaaljon parempi. Avasin kaihtimet ikkunoista ja aurinko porotti lämpimänä. Jee, kesä tulee! Eilisen räntämasennus jäi siis uniini. Kannattaa siis nukkua silloin kun siltä tuntuu. 

Aloittelin aamuani rauhallisesti syömällä aamupalaa, juomalla vihreää teetä ja miettimällä päivän kuvioita. Eilen illalla tarkoituksenani oli lähteä aamulla salille niin kuin normaalisti tiistaisin – ja keskiviikkoisin ja torstaisin ja… - mutta ei millään napannut. Eikä se haittaa, huomenna sitten. Päätin tehdä palauttavan kotitreenin kahvakuulalla ja omalla painolla, koska edelliset 4 viikkoa on mennyt rääkkitreenien parissa. Nyt on palauttavan treenaamisen viikko. Treeni oli tarkoitus viimeistellä foamrollauksella. Varasin treeniin tarvittavat välineet olohuoneeseen ja siirryin vähäksi aikaa tietokoneen ääreen räpeltämään opinnäytetyötä. 

Treenin varusteet & päivän lemppari tee, St. Dalfour Mandarine Orange Green Tea


Treeniä aloittelin iltapäivällä ja tein vähän mitä mieleen tuli. Alkuun lämmittelin kahvakuulaheilautuksilla ja erilaisilla hypyillä. Varsinainen treeni muodostui seuraavanlaiseksi:


           Maljakyykky, 4 x 15 

           Sumomaastaveto, 4 x 15

           Kulmasoutu, 4 x 12

           Olkapääpunnerrus, 4 x 15

           Miesten punnerrus, 4 x 10

           Erilaiset pidot: lankku, käsilläseisonta ja reisipidot seinää vasten

Pitoja tein nimittäin niin kauan, kunnes tärinää oli mahdotonta pitää kurissa, mikä toivottavasti selittää tämän päivän otsikkoa. Neljässä ensimmäisessä liikkeessä käytin siis 12 kg kahvakuulaa, mikä varmasti vaikuttaa todella pieneltä painolta noihin liikkeisiin. Haastetta pienillä painoilla tehtäväänkin treeniin saa yleensä sillä, että aktiivisesti jännittää lihaksia kun tekee liikkeitä. Omassa treenissä tuntui nimittäin siltä, että kahvakuulaa ei olisi välttämättä edes tarvinnut! Tietysti elopainoakin on kiva määrä, että johan sen kannattelemisessakin on tekemistä… ;) Foamrollasin vielä treenin lopussa noin 10 minuutin ajan treenin viimeistelemiseksi. Koko treenissä meni suurin piirtein 50 minuuttia 30-60 sekuntin tauoilla. Pyrin rauhoittamaan treenin, sillä minulla on taipumusta rehkiä niin, että treenin jälkeen on voimaton olo. Pidin tunteesta mikä treenin jälkeen tuli. Olo oli jotenkin erityisen elinvoimainen. Käytin sen siis hyväksi laittautumalla olon mukaiseksi, päivittämällä instagramin ja kirjoittamalla opparia. Kuulostaa hyvältä, eikö? 


Valmiina päivään!


Alkuilta meni kummitytön nimipäivillä ja perheen seurassa, mikä kruunasi tämän päivän. Nyt mässytän iltapalaa ja rentoudun televisiota katsellen - ja tätä kirjoittaen. Hitsiläinen kun olikin kiva päivä, vaikka paljon ei tapahtunutkaan!

Päivän highlight oli ehdottomasti kotitreeni, kummitytön nimipäiväkahvittelu ja se nuori herrasmies, joka huikkasi autosta minulle moi - olet söpö - moikka, kun seisoskelin bussipysäkillä! Mikä teidän  kohokohtanne oli? 

Palaan huomenna taas kirjoittelemaan, toivottavasti siitä suunnitellusta salitreenistä… ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti