sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Supersunnuntai

What-a-day! Eilisillan suunnitelmat aamusalista vaihtuivat reippaseen kävelylenkkiin ihanassa kevätsäässä, mutta koska maailmankaikkeus päätti heittää roppakaupalla sadetta ja muuta moskaa taivaalta, itsekin voin vaihtaa kävelyt sohvankulmaan ja sipsipussiin - tarpeeksi reilua, eikö? Tietenkään en käyttäisi moista, ontuvaa syytä pyhittääkseni omaa laiskuuttani (okei, olen saavuttanut sen pisteen, etten edes jaksa kävellä autolle ja kauppaan ostamaan sipsejä, vaikka ajatus saa suupielen kostumaan uhkaavasti).

Herkuista puheen ollen, kokeilin tänään jotain, minkä maku hämmentää vieläkin, enkä oikein osaa suhtautua siihen normaalisti. Okei, kai voisi sanoa, että jos ihminen puklaa kahdesti juodessaan 3 desilitraa nestettä (ja aikaa nesteen juomiseen menee 30 minuuttia), neste on pahaa - pyrin kuitenkin rakentamaan positiivista tunnelatausta juomaa kohtaan joten en kutsu sitä pahaksi. Kutsutaan sitä vaikka.. omalaatuiseksi. Kyseessä on siis Emerald Balance, löysänlaiskan cityihmisen pelastus huutavaan viherpulaan. 


Luin taannoin Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti -kirjan, jossa Emerald Balancea sivuttiin elimiston pH-tasapainoa käsittelevässä osassa. Totesin, että todennäköisyys sille, että kärsin itse turhan happamasta elimistöstä on yhtä todennäköistä kuin se, että aurinko nousee idästä (myös käyttämäni pH-tasapainoa testaavat testiliuskat suunnilleen paloivat puhki) - oli siis aika naputella pienimuotoinen, toivottavasti tulliviranomaisten haavin välttävä tilaus Yhdysvaltoihin. Paketti tuli nopeasti ja siitä päivästä lähtien Emeral Balance on odottanut kärsivällisesti herapurkin vieressä omaa vuoroaan. En voinut enää vältellä asiaa vaan pelko oli kohdattava silmästä silm.. purkkiin ja sekoiteltava oma viherjuoma. Saamani käyttäjäarviot Emerald Balancesta olivat kirjavia: osa olisi mielummin hakattavana kuin joisi kyseistä myrkkyä enää ikinä, toisessa päässä ovat palautteet, jossa juomaa kehutaan herkulliseksi. Täytyy kaiken reiluuden nimissä sanoa, että herkullinen on varmaan viimeinen adjektiivi, joka assosioituu vihertävän purkin kanssa - en tiedä, puuttuuko minulta jokin ratkaiseva, geneettinen koodi joka auttaisi edes sietämään tuota! Purkin kyljessä luvataan jotain epämääräistä vihreästä teestä ja mintusta (en halua koskea purkkiin enää ikinä, joten en halua tarkistaa). Ilmeisesti kokemukseni vihreästä teestä ovat hyvin rajoittuneet, sillä maullisesti yhtymäkohtia löytyi about 0. 


Tuota listaa on varmaan aivan turha lähteä kirjoittamaan uudestaan - mukana on kuitenkin yli 40 hyvää tekevää ainesosaa. En ole vielä menettänyt sydäntäni superfoodeille, osittain niiden muka-hankalan käytön takia, toisaalta en oikein tiedä, mistä aloittaa. Siinä mielessä ajattelin, että Emerald Balance voisi olla ratkaisu asiaan - täydellisen ummikon ensimmäinen kokeilu, mitä ei tarvitse miettiä liikaa. Nyt luultavasti mietin sitä todellakin liikaa, sillä olen aivan pöyristynyt mausta. 


En tiedä, onko tämä nyt niitä aikuisuuden varjopuolia: päässäni huutaa juuri henkisen 3-vuotiaan ilmentymä itkupotkuraivareissaan, vieressä järkevä ja fiksu aikuinen, joka yrittää selittää, miten se tekee hyvää. Siis muutenkin, mikä ihmeen elämän mauton pila tuo on: hyvälta maistuva luultavasti saa sinut voimaan huonosti, sen sijaan vastaavat viherjauheet toimivat terveyttä edistävästi. Luultavasti joudun nielemään (oh, the irony) pettymykseni ja sekoittelemaan uuden juoman huomenna. Ilmeisesti joissain tapauksissa pH-tasapaino luetaan hyvin pseudotieteelliseksi jorinaksi, mutta koska kyllä itseäni ainakin ikiläskin sulattaminen kiinnostaa - aion siis suhtautua asiaan avoimin mielin ja katsoa, miten käy. En usko, että viherjauheella saa korvattua yksipuolisen ruokavalion tuhoja, mutta koska oma ruokavalio on suhteellisen puhdas, toivon saavuttavani edes jotain. Liian happaman elimistön oireita ovat kertoman mukaan juuri ikiläski, masennus, epämääräiset kolotukset ja hiivaongelmat - muutamat mainitakseni. Purkki Emerald Balancea irtoaa alle parinkympin joten rahallinen investointi on hyvin pieni. Jos joku tunnistaa masokistisia piirteitä itsessään, suosittelen kokeilemaan!

Huomenna tarkoitus olisi käydä rääkkäämässä takaosastoa aamusalin merkeissä, jos vaikka taipuisin kertomaan itse asiasta - treenaamisesta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti