keskiviikko 7. toukokuuta 2014

KKK - keskiviikon kuntosalitreeni ja kompurointi


Osaatteko arvata jaksoinko herätä tänä aamuna ajoissa salille? Heräsin kyllä herätyskellon soittoon 5:30, mutta olin nukahtanut uudelleen ja heräsin 9:11. Eihän siinä mitään kun pienen aamupalan jälkeen laitoin kamppeet päälle ja lähdin talsimaan kohti salia. Salille kävely toimii hyvänä alkulämmittelynä, sillä matkaan menee aikaa noin 10 minuuttia. Silloin kun teen lämmittelyn salilla, jaksan (lue kärsivällisyyteni riittää) juuri ja juuri lämmitellä 5 minuutin ajan… 

Matkalla ehdin alustavasti suunnitella tulevaa treeniä. Päätin ottaa tämän päivän kohteeksi selän ja olkapäät. Jätin jalat ja takaliston huomiselle, ääks! Nyt kun tosiaan pidän tätä palauttavaa viikkoa, niin menen aika pitkälti fiiliksen mukaan. Kuitenkin jonkinlainen suunnitelma treenistä minulla on aina oltava tai muuten salilla menee ainakin 1,5 h. Tänään treenissä meni noin 50 minuuttia ilman kävelyitä. Tässä päivän treeni:


     Lämmittelyksi kävely salille ja kepillä pyörittely, 15 min

     Leuanveto koneessa, 3 x 15, 55 kg 

     Alatalja V-kahvalla, 8 x 5, 45 kg 

     Kulmasoutu tangolla, vastaote, 8 x 5, 30 kg

     Lat Pulldown koneessa, 4 x 5, 45 kg, 3 x 5, 50 kg ja 1 x 5 55 kg 

     Pystypunnerrus kp, kääntäen, 8 x 5, 9 kg/käsi 

     Olkapäät ristikkäistaljassa, 3 x 15, 10 kg/puoli ja 5 x 15, 5 kg/puoli 

     Vipunostot eteen, 8 x 5, 6 kg

     Vipunostot sivulle, 8 x 8, 6 kg

     Ja lopuksi kävely kotiin, 10 min


Treeni oli ehdottomasti kevyt ja palauttava, mutta kuitenkin sellainen että lihakseen sai tuntuman. Selkäliikkeissä oli liian vähän painoa kunnon treeniin, joten jatkossa voin hieman lisätä vastusta noihin liikkeisiin. Leuanvedossa vastusta pitää ottaa pois, kun on kyse vastapainosta. Olkapäiden osalta pystypunnerruksessa ja vipunostoissa painoa oli liian vähän, mutta palauttavaksi treeniksi painot olivat ihan ok. Ristikkäistaljaliike olkapäille on kyllä mainio! Sain törkeän poltteen koko olkapäähän! Jiihaa! 


Yritin ottaa teille kuvaa... hyvin tärisee. :D

Pahoittelen tuota tärähtänyttä kuvaa. Yritin ottaa hyvää kuvaa ainakin 10 minuuttia, mutta tärinä vei taas voiton. Kokeilin ottaa kuvaa myös tukien kameraa kahdella kädellä ja monessa eri asennossa ja tulos oli aina sama. Miten ihmeessä saan treenin jälkeen hyviä, tärähdys-vapaita kuvia? Tuntuu mahdottomalta. :D

Salin jälkeen kävin kaupassa ostamassa jääkaappiin täytettä ja onnistuin kompuroimaan rappusissa niin, että nyt oikea polvi on kipeä. Noh, jospa se huomiseksi menee ohi kun otan loppupäivän rennosti opparia kirjoittaen. Huomenna on siis vuorossa palauttava jalka- ja takalistotreeni. Pelottaa vähän, sillä jalkatreenit ovat aina kamalia, vaikka olisivatkin palauttavia.



Päivän highlight tähän asti oli ehdottomasti salille kävely raikkaassa toukokuisessa säässä. 


Saatan palailla vielä illemmalla kirjoittamaan herkullisesta guacamolesta, jos avokadoni ovat tarpeeksi kypsiä… ;)

Edit. Avokadot eivät ole saavuttaneet täyttä kypsyysastetta (surullista), joten resepti tulee myöhemmin tällä viikolla. Jääkää siis odottelemaan sitä. On oikeasti todella hyvä resepti, vaikka itse sanonkin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti